fbpx

Скриен бисер на Кикладите кој ќе ве маѓепса на прв поглед.
Островот се наоѓа во централниот дел на групата острови Киклади, северно од Санторини. Тоа е остров со златни плажи, бројни долини со лозја и маслинови насади, површина од приближно 186,5 km2 и крајбрежје од 120 km. Низ историјата, островот бил познат по својот каменолом за мермер, од кој биле изградени бројни храмови, како и Милоската Венера, која е изложена во Лувр во Париз.Денес е познат по производството на вино и маслиново масло. Туризмот неодамна се разви на островот. Градовите ја задржаа својата традиционална архитектура, бели ниски куќи во тесни улички. Островот е добро поврзан со околните острови и Крит.

КОНТАКТ

  • 11-ти Октомври бр. 13, 1400 Велес

ОТВОРЕТЕ ЈА НАШАТА
А ОДБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА СТРАНА ЗА ПАТУВАЊЕ !!!

Работно време

Пролет 2024

Понеделник - петок 09.00 - 19.00

Сабота 09.00-14.45

Top