fbpx

ВИЗИ

ВИЗИ


Посредуваме за обработка на секаков тип на визи за:


Тајландска виза
Потребни документи:
– Важечки пасош – најмалку 6 месеци по враќањето
– формулар
– 1 фотографија со бела позадина
– авио билет
– резервација од хотел или покана


Виза за Мароко
Потребни документи:
Важечки пасош – најмалку 6 м. по враќањето и фотокопија
фотокопија од лична карта
3 фотографии,
Покана,
Потврда од работа,
Резервација на авиобилет,
Потврда од банка за обезбедени парични средства (мин. 50 еур за лице на ден)
Патничко осигурување
Процедура до 10 работни денови
Виза за Индија
Потребни документи за туристичка виза:india-flag-a4
– Важечки пасош – најмалку 6 м. по враќањето,
– 2 фотографии,
– Хотелска резервација,
– Потврда од работа,
– Резервација на авиобилет,
– Патничко осигурување
– Процедура од 7 до 14 работни денови


Јужно Афричка Виза
Потребни документи:
Важечки пасош – најмалку 6 м. по враќањето,
2 фотографии,
Покана од ЈАР
Потврда од работа
Резервација на авиобилет,
Патничко осигурување
Процедура до 10 работни деновиАвстралиска виза
Потребни документи:
ОД АВСТРАЛИЈА (ОД ГАРАНТОРОТ)
– Гаранција за туристичка посета ( STATUTORY DECLARATION) во која се гарантира вашето сместување, финансиската помош, трошоците за (евентуално) лекување и изјава дека ќе ја напуштите Австралија пред истекот на визата.
– Фотокопија од државјанство или од Австралиската постојана виза на гаранторот
– Изводи од банка ( further evidence of founds или evidence of access to funds)

ОД МАКЕДОНИЈА (ОД АПЛИКАНТОТ)
– Потврда за уплата на таксата за обработка на молбата, која изнесува 160 Евра
– Своерачно потпишан пасош, важечки за целиот планиран престој во Австралија
– 4 фотографии
– 1 формулар
– Извод од родени не постар од 4 недели (преведен на англиски)
– За лица кои се во брак, да се достави венчаница не постара од 4 недели
– Потврда за примања за последните 3 месеци
– потврда за должината на работниот стаж и висината на месечните примања и изјава дека продолжува со работа по враќањето од Австралија.
– Доказ за посредување на одредени недвижности
– Ако сте сопственик на фирма, евиденција за регистрација на фирмата
– Ако сте пензионер, чек од последната пензија
– Ако сте ученик/ студент потврда од училиште/ факултетдека сте редовен ученик/студент, дека е одобрено отсуство од наставата. За студенти и индекс (оригинал)
– За деца под 18 г. старост кои патуваат сами или со еден од родителите, потребна е согласност од двајцата родители потпишани лично.
– Ако вашиот брачен другар е во работен однос, доказ за висината на неговите месечни примања
– За лица постари од 70 години се доставува потврда од матичен лекар дека лицето е способно за патување
– Здравствено патничко осигурување
– Ако посетувате близок роднина (родител, брат, сестра…) се доставуваат и нивните изводи на родени – оригинал
– Резервација за повратен авио билет
Времетраење на постапката за добивање на виза: 3 недели – 5 недели.
Сите приложени документи треба да бидат во оригинали или заверени фотокопии и документите кои не се на англиски јазик треба да се приложат со оверен превод.
Документите се поднесуваат во Амбасадата во Белград.


За сите потребни документи, информации и консултации Ве молиме обратете се во нашата канцеларија.

Информации на 043 231 221

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Прочитано 1408 пати

КОНТАКТ

  • 11-ти Октомври бр. 13, 1400 Велес
  • +389 43 231 221

ОТВОРЕТЕ ЈА НАШАТА
А ОДБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА СТРАНА ЗА ПАТУВАЊЕ !!!

Работно време

Понеделник - петок 09.00 - 19.00

Сабота 09.00 - 13.30

Top